Radikale ønsker forløb med erhvervsskolelærere

Forslaget kommer fra den radikale skoleordfører Lotte Rod (R) som indspark til regeringens kommende reform af erhvervsskolerne.

»Vi skal have flere unge til at se mulighederne i erhvervsskolerne. Her skal vi bruge fleksibiliteten i folkeskolereformen og få lærere fra erhvervsskolerne ud i undervisningsforløb i folkeskolerne. Det vil både skabe en mere anvendelsesrelateret undervisning, og åbne flere unges øjne for, hvor fedt det er at lave ting med hænderne,« siger Lotte Rod.

Det radikale forslag er allerede på forsøgsstadiet på Syddansk Erhvervsskole, der næste forår tager imod 3. klasses-elever fra fem Folkeskoler i Vejle Kommune. Skolebørnene skal igennem de næste tre år bygge et hus. De skal være med i alle processer, fra planlægning, til design og udførsel, forklarer vicedirektør Erland Møller Boelskifte.

»Det er lidt utraditionelt, men det drejer sig om, at de unge, allerede i en meget tidlig alder, bliver meget mere bevidste om de valg, de senere skal foretage. Vi vil prøve at vise dem det unikke i at tage en erhvervsuddannelse, og alle de mange muligheder og fag, der er,« siger han og tilføjer, at samarbejdet med Dansk Byggeri og Vejle Kommune sagtens kan tænkes kopieret til andre fagområder senere.

I Enhedslisten hilser skoleordfører Rosa Lund (Ø) ideen om tættere samarbejde mellem folkeskole og erhvervsskoler velkommen:

»Det kan vise folkeskoleeleverne, hvad det er man lærer og laver på en erhvervsskole,« siger ordføreren, der også ser muligheder ved at styrke erhvervspraktikken i Folkeskolen, så eleverne også her får bedre indsigt i, hvad erhvervsuddannelser kan føre til.

Regeringens reformudspil ventes præsenteret inden for de næste par uger.

Dagens Gossip