Radikale om ændring af konvention: Sig fra S og V

Det skal tages meget alvorligt, når Danmarks næststørste parti, Dansk Folkeparti, vil ændre Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, lyder det fra udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

- Jeg håber, at regeringspartiet, Venstre, og Socialdemokraterne siger fra. Det er helt afgørende.

- Det handler om mennesker, der er i fare. Mennesker, hvis familier er i fare, og det er derfor, at vi yder dem beskyttelse. Jeg har meget svært ved at se, hvorfor i alverden vi skulle ønske at ændre det, siger hun til Ritzau.

Det er DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, der er kommet med udmeldingen til Berlingske som indspil til tirsdagens nye runde forhandlinger om en stramning af asyl- og udlændingepolitikken.

Han mener blandt andet, at det skal være lettere at afvise familiesammenføringer og smide kriminelle udlændinge ud. Og det kræver en ændring af konventionen, som Europarådet vogter over.

Sofie Carsten Nielsen påpeger, at hun også gerne vil smide kriminelle ud, hvilket hun også mener, at Danmark gør i det omfang, som vi kan.

- Men det er ikke menneskerettighederne, der beskytter kriminelle. Menneskerettighederne beskytter mennesker, der flygter fra krig og giver et minimum af beskyttelse til dem, der ingen andre steder har at være.

- Vi lavede konventionen, fordi vi var igennem verdenskrige og voldsomme kriser i Europa, og vi kiggede hinanden i øjnene og sagde, at sådan må vi aldrig behandle hinanden igen, siger hun.

Martin Henriksen får blandt andet opbakning fra Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, og De Konservatives udlændingeordfører, Naser Khader, som Berlingske har talt med.

Ritzau har tirsdag morgen forsøgt at få en kommentar fra Venstre og Socialdemokratiet uden held.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip