Radikale: Rektorer skal politianmelde deling af sexvideoer

Rektorerne på landets gymnasier har et ansvar for, at der slås hårdt ned på elever, der deler sexvideoer på internettet.

Det siger De Radikales undervisningsordfører, Lotte Rod, på baggrund af sagen om en 15-årig pige, der blev seksuelt krænket og efterfølgende kunne se en video af forløbet delt på Facebook.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, og jeg er rystet over, hvor normalt det tilsyneladende er, og at man bare joker med det. Det er fuldstændig uacceptabelt, siger Lotte Rod.

- Derfor vil jeg have rektorerne til at tage ansvar ved at politianmelde de drenge, der deler dem, og sørge for, at de får seksualundervisning på skemaet, siger den radikale undervisningsordfører.

Hun mener, det er udbredt blandt gymnasieelever at dele videoer i stil med den, der blev optaget og delt mod den 15-årige piges vilje.

- Det er åbenbart en kultur på mange gymnasier, at man bare griner af den slags videoer. Det er helt uacceptabelt og viser, at rektorerne på skolernes vegne har et ansvar for at få brudt den kultur, siger Lotte Rod.

Ud over politianmeldelse vil den radikale ordfører have, at rektorerne gør mere ud af seksualundervisningen i gymnasiet.

- Der findes fabelagtigt godt undervisningsmateriale om blandt andet at sætte grænser på de sociale medier, siger Lotte Rod.

I sagen om den 15-årige piger har to drenge fået bøder for at dele videoen. Der er ifølge Lotte Rod et udbredt behov for at oplyse unge om konsekvenserne af at filme og dele sexvideoer.

- Det, jeg hører fra blandt andet Red Barnet er, at de unge skal rustes til at sige fra, og at der er et behov for, at de bliver oplyst om, at det er ulovligt at dele de her videoer, siger Lotte Rod.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip