Radikale: Rotterne er ikke ved at forlade skuden

Skrevet af admin

10/10/2014

Dagens topnyheder

Regeringen præges hverken af rotter, som forlader den synkende skude eller står midt i en krise, fordi den skal igennem sin ottende rokade.

Det siger De Radikales medlem af Folketingets præsidium, Camilla Hersom, efter at det er blevet kendt, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afløser Karen Hækkerup (S) som justitsminister, mens Henrik Dam Kristensen (S) indtager Beskæftigelsesministeriet.

- Det giver jeg ikke meget for. Vi agter at vinde næste valg. Vi har i tre år arbejdet benhårdt på at få Danmark ud af krisen. Den ramte hele den vestlige verden, men Danmark kunne - sagt helt stilfærdigt - være sluppet mere nådigt, hvis man havde grebet ind i tide, siger Camilla Hersom.

De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, blev ifølge Ritzaus oplysninger torsdag aften orienteret om regeringsrokaden af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Han er i Washington D.C. og var fredag morgen ikke til at træffe for en kommentar.

De Radikale håber, at vælgerne belønner partiet for at rette økonomien op ved valget, som måske først kommer om knap et år, siger Camilla Hersom.

- Så vi vil selvfølgelig kæmpe for, at det fortsat er SR-regeringen), der har ansvaret for vores land. Det gør vi, uanset at vi kan ønske Karen Hækkerup til lykke med sin nye position, siger hun.

Camilla Hersom erkender, at Karen Hækkerup efterlader et hul i regeringen ved at blive administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

- Jeg vil slet ikke underkende, at Karen Hækkerup selvfølgelig vil blive savnet som minister. Hun er kompetent, markant, troværdig og dygtig. Derfor har hun fået stor opbakning og respekt fra sine samarbejdskolleger, siger Camilla Hersom.

- Men Mette Frederiksen vil gøre det fremragende i Justitsministeriet. Henrik Dam (Kristensen) har jo også meget at byde på i Beskæftigelsesministeriet

/ritzau/