Radikale sammenligner Brian Mikkelsen-udtalelse med nazisme

»Brian Mikkelsens retorik er udtryk for et diskriminerende menneskesyn, der ikke er et civiliseret land værdigt. Det var ikke ok, da Hitler sammenlignede jøder med rotter i 30erne, og det er heller ikke ok, når Brian Mikkelsen sammenligner østeuropæere med græshopper,« siger de Radikales fungerende politiske ordfører, Lotte Rod (R).

Meldingen kommer, efter at Brian Mikkelsen tidligere tirsdag sagde følgende til Berlingske Nyhedsbureau:

»Vi kan ikke have en græshoppemodel, hvor nogle græshopper, i dette tilfælde østeuropæere, hopper ind på marken, suger al energi ud og derefter hopper videre til næste mark,« sagde den konservative gruppeformand.

Lotte Rod er forarget over udtalelsen:

»Det handler ikke bare om østeuropæere – alle mennesker er lige, det er en grundlæggende vestlig værdi. Ingen er hverken rotter eller græshopper. Tænk, hvis alle de danskere, der arbejder i EU, blev omtalt på samme måde i det land, hvor de arbejder. Jeg synes faktisk, at Brian Mikkelsen skylder østarbejderne en undskyldning,« siger hun.

Brian Mikkelsen mener, at den radikale melding »taler for sig selv«.

»Det er helt grinagtigt, at lige netop de Radikale, som var nazisternes største samarbejdspartner under krigen, kommer med sådan nogle beskyldninger,« siger Brian Mikkelsen til Berlingske Nyhedsbureau og uddyber:

»Jeg er vel den største anti-nazist, der findes i Danmark. Det viste jeg også, da jeg var kulturminister, hvor jeg bekæmpede alle de pacifistiske tendenser, der var under Anden Verdenskrig og tog et opgør med specielt de Radikale, som var nazisternes største samarbejdsparter under krigen,« siger han.

Dagens Gossip