Radikale: Støjberg udnytter dom til strikse stramninger

Det bliver sværere for danske statsborgere at få en udenlandsk ægtefælle til Danmark, hvis parret har mødt hinanden, mens danskeren var udstationeret i udlandet. Og det vækker hovedrysten hos De Radikale.

Stramningen er konsekvensen af, at Udlændingestyrelsen har fået besked på at se bort fra den såkaldte 26-års-regel. Den har indtil nu gjort det muligt at slippe for at leve op til kravet om, at et par samlet set at have størst tilknytning til Danmark.

En dom fra Menneskerettighedsdomstolen har fastslået, at 26-års-reglen er udtryk for diskrimination.

Men dommen behøvede ikke føre til den konklusion, som udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) og hendes jurister er nået frem til, mener De Radikale.

Udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen (R) mener, at der er tale om en "ekstremt striks tolkning" af dommen.

- Det lyder, som om man vælger at benytte sig af, at der er faldet en dom til at skærpe reglerne, i stedet for at se på om man ikke skulle give folk bedre muligheder.

- Det er en helt håbløs tilgang. Det kommer ikke til at blive sådan, at danskere kun arbejder i Danmark i fremtiden. Det vil jeg virkelig ikke håbe, for så bliver det et meget lille og fattigt land, siger hun.

Ministeriet kunne også have besluttet, at ingen skulle leve op til tilknytningskravet. Det ville også have stillet alle lige, påpeger hun.

- Jeg er ikke jurist. Men jeg synes, det lyder som en højst mærkværdig tolkning. Det betyder, at alle bliver stillet helt enormt ringe, siger Sofie Carsten Nielsen.

Ifølge foreningerne Ægteskab Uden Grænser og Danes World Wide vil den nye praksis ramme udlandsdanskere, der har fundet en ægtefælle under deres udstationering, hvis de ønsker at flytte hjem til Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip