Radikale vil lade dagpengehul stå åbent

Regeringen er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt hullet i dagpengereglerne, der betyder at en gruppe langtidsledige må takke nej til job inden nytår, skal lukkes.

Regeringspartiet SF erkender, at reglen, som blev til i forbindelse med sidste års finanslov mellem regeringen og Enhedslisten, er "paradoksal".

Men politisk ordfører Jesper Petersen sender bolden i fødderne på den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

- Det er ikke første gang, at den her problematik er fremme. Jeg må have tiltro til, at også beskæftigelsesministeren er klar over det. Og hvis der er mulighed for at lave justeringer, så er det hendes bord, siger Jesper Petersen.

Men i det Radikale Venstre bliver det blankt afvist at åbne for forhandlinger om dagpengereglerne igen.

Sammen med den forhenværende VK-regering og Dansk Folkeparti forhandlede partiet halveringen af dagpengeperioden fra fire til to år og fordoblingen af genoptjeningsretten fra 26 til 52 uger på plads.

Og den midlertidig forlængelse af dagpengeperioden, som den nuværende regering aftalte med Enhedslisten i forbindelse med sidste års finanslovsforhandlinger, står ved magt, siger arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.

- Jeg synes, reglerne er gode og understøtter, at man kommer i arbejde. Men man kan jo altid finde hjørner og eksempler på, at nogle kommer i klemme. Jeg synes, man skal vende det om og se på, at rigtig mange tusinde kommer i job som følge af de regler, vi har, siger han.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har på grund af travlhed i forbindelse med finanslovsforhandlingerne ikke haft tid til at svare på Newspaqs henvendelser.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip