Radikale vil øge mulighederne for erhvervsuddannede

Det mener de Radikales børne- og undervisningsordfører, Lotte Rod (R).

»Det er interessant, at det i Schweiz er så nemt at bygge oven på en erhvervsuddannelse. Når vi i Danmark har hævet ambitionen om, hvor mange der skal gennemføre en videregående uddannelse, så bør der netop åbnes for, at flere tager en erhvervsuddannelse og så har mulighed for at læse videre,« siger Lotte Rod med henvisning til regeringens målsætning om, at 60 procent af en ungdomsårgang i 2020 skal have en videregående uddannelse.

I Danmark giver erhvervsskoler ikke i sig selv kompetence til at læse videre på videregående uddannelser, kun til udvalgte uddannelser. I Schweiz er der ingen lukkede døre. Her kan eleverne bygge oven på den eksisterende uddannelse, selv hvis de begynder med det mest praktisk orienterede toårige forløb.

Berlingske skriver fredag, at erhvervsskolerne i Schweiz er en prestigefyldt og vidtforgrenet karrierevej, som 70 procent af landets unge vælger, og at netop dette uddannelsesmønster gør Schweiz til et af verdens mest konkurrencedygtige lande.

Den danske regering nedsatte i efteråret 2012 et udvalg til at se på erhvervsuddannelserne i forbindelse med forliget om en »styrket uddannelsesgaranti«. Den venter stadig på de endelige anbefalinger.

Dagens Gossip