Radikale vil sænke skat i top og bund

Skrevet af admin

22/09/2015

Dagens topnyheder

Det er en ren vindersag, hvis Folketinget til foråret enes om en skattereform, som såvel sænker topskatten som bundskatten. Det vil betyde, at flere kommer i arbejde.

Sådan siger De Radikales leder, Morten Østergaard, om DI's 2025-plan, der vil fjerne topskatten og sende danskerne senere på pension. Det øger velstanden med 115 milliarder kroner og får 135.000 flere personer i job ifølge DI.

- Vi skal med reformer sikre, at vi ikke i Danmark igen ryger ind i en krise, men styrker velfærdsstaten. Det er bestemt vand på den radikale mølle, siger Morten Østergaard.

- Jeg opfordrer regeringen til at fremlægge reformer i stedet for bevidstløs grønthøsterpolitik.

I foråret forhandler regeringen en skattereform. S og SF vil hverken fjerne eller sænke topskatten, men De Radikale maner S-SF til at tage det roligt. I 2012 sikrede S-R-SF-regeringens skattereform, at færre betaler topskat.

- Vi synes, at det var en god skattereform i 2012. Der er brug for generelt at sænke skatten på arbejde for alle både i top og bund og i bredt samarbejde. Jeg vil gentage opfordringen til, at man ikke får sig malet op i et hjørne, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: - Kan De Radikale lave en skattereform med regeringen og den borgerlige fløj udenom S-SF?

- Alene indholdet afgør, om vi er med i en skattereform. Den skal være finansieret ordentligt og sikrer, at der bliver skabt arbejdspladser i Danmark. Så er vi med, hvis vi synes, at den er rigtig. Så håber vi, at flest mulig andre er med, siger Morten Østergaard.

Hans forslag om at hæve boligskatten blev banket ned af blå og røde partier i valgkampen.

- Skat er skat, og boligejere er typisk også lønmodtagere. Det er bedre at sænke skatten på arbejde end løbende at udhule boligskatterne, siger Morten Østergaard.

/ritzau/