Radio24syv sender Henrik Qvortrup på pause under retssag

Når retssagen om Se og Hør-sagen og den såkaldte tys-tys-kilde indledes, må Henrik Qvortrup holde pause på Radio24syv.

Den tidligere chefredaktør på det kulørte ugeblad har hen over sommeren været vært på radiostationens mediekritiske program Q & A. Men fra 25. august bliver han afløst af en vikar.

- Vi må forvente, at retssagen vil fylde meget i efterårets mediedebat, og Qvortrup er af indlysende grunde inhabil til at behandle denne sag som vært i et kritisk medieprogram, siger Radio24syvs ene programchef Mads Brügger i en pressemeddelelse.

- Nogle gange kan elefanten i rummet blive så stor, at den kommer til at fylde det hele, og det vurderer vi er tilfældet her.

Hvorvidt Henrik Qvortrup vender tilbage til værtstjansen på Radio24syv afhænger af retssagens udfald, herunder "karakteren af en eventuelt dom", udtaler Mads Brügger.

Hovedpersonen selv kalder i samme pressemeddelelse beslutningen om hans tvungne pause for "fornuftig og indlysende":

- Retssagen om Se og Hør kommer til at fylde i efteråret, og jeg kan naturligvis ikke med troværdighed stille de højst påkrævede kritiske spørgsmål om sagens mediedækning. Jeg ser frem til at genoptage værtskabet igen om nogle måneder.

Otte personer er tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket. Desuden er der rejst tiltale mod Aller Media A/S.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip