Radioaktivt vand siver igen ud af Fukushima

Onsdag bekræftede ejeren, selskabet Tepco, forlydender om, at der er opdaget et læk i en af de tanke, der indeholder radioaktivt vand. Ifølge Tepco er det endnu uklart, hvor meget vand der er sivet ud af den 450 ton store tank.

Problemet er ikke det første af sin slags. I august afslørede Tepco, at en anden tank på Fukushima havde lækket cirka 300 ton radioaktivt vand, og at det var på vej til at blande sig med grundvandet og sive ud i havet 500 meter væk fra kraftværket.

For en måned siden meddelte Japans regering, at den ville bruge et beløb svarende til en kvart milliard kroner på at hindre fremtidige lækager og rette op på dem, der allerede var konstateret.

Dengang understregede en talsmand for regeringen, hvor vigtigt det er for regeringen at gribe til handling.

»Lækagerne på kraftværket synes at blive værre og værre. Så vi har fra regeringens side følt en forpligtigelse til at hjælpe så vidt som muligt,« sagde talsmanden.

Ifølge den japanske regering vil man med indsatsen forsøge at forhindre, at grundvandet kommer i berøring med det vand, som man siden ulykken har brugt til at køle de reaktorer, der blev ødelagt af naturkræfterne i 2011. Det skal ske ved hjælp af en is-mur omkring værket, hvor planen er at fryse jorden ned til 30 meters dybde med tynde rør, der indeholder en kølevæske.

Cirka 170.000 mennesker i en radius af 20 kilometer fra Fukushima blev evakueret efter ulykken, og landets atommyndigheder har angiveligt fundet overvældende beviser på høj radioaktivitet i havet ud for Fukushima.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip