Rædselsstart på US Open for Thorbjørn Olesen

Det danske golftalent er kommet helt skævt ud af starthullerne i årets anden major.

Det kan godt være, at vi danskere vågnede op til en fredag morgen med et vejr, der minder lidt om efterår. Men det er for intet at regne i forhold til den gang regn og rusk, der blev hældt ud over golfspillerne i Ardmore Pennsylvania, da man tog hul på årets anden major i golf, US Open.

Førstedagens runde blev ramt af spilstop på grund af store regnmasser, og af samme grund nåede mange spillere slet ikke banen rundt, inden man måtte stoppe sent i nat dansk tid på grund af mørke.

For det 23-årige danske stortalent Thorbjørn Olesen var det nok meget bekvemt, at han kunne snige sig tilbage til klubhuset i ly af dunkelheden. For han fik noget af en rædselsstart på turneringen, selv om han kun nåede at spille 10 huller færdig.

Her lavede den unge dansker imidlertid to dobbelt-bogeys og tre bogeys, og han er således allerede syv slag over banens par efter bare en halv omgang.

Dermed er der allerede nu meget langt op til den førende englænder Luke Donald, der er fire slag under efter at have spillet 13 huller, mens USAs rutinerede ræv Phil Mickelson, der som en af få nåede at gå alle 18 huller, er lige efter Donald i minus tre slag.

Alt peger dermed på en tidlig exit for Thorbjørn Olesen inden weekendens finaler, når og hvis spillerne fredag får lov til at gå resten af første runde og den programlagte anden runde af vejrguderne.

Der er dog fortsat mulighed for dansk deltagelse i de afgørende finalerunder lørdag og søndag. For endnu et af landets talenter, 25-årige Morten Ørum Madsen, ligger faktisk i banens par efter førstedagen. Han nåede dog kun at gennemføre seks huller, så meget kan ændre sig endnu. Men en birdie på allerførste hul og kun en enkelt bogey under de vejrmæssigt svære forhold tegner lovende.

Mens Thorbjørn Olesen er deltager i US Open på grund af sine gode resultater tidligere på året, kom Morten Ørum Madsen med i den store turnering via en kvalifikations-turnering i England, hvor han modsat rutinerede landsmænd som Søren Hansen og Søren Kjeldsen leverede godt nok til at få adgangsbillet til den store turnering. Og ikke uden god grund, ser det indtil nu ud til.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip