Raket dræbte tre i nødhjælpslejr i Yemen

Skrevet af admin

10/01/2016

Dagens topnyheder

En raket dræbte søndag tre personer og sårede 10 andre i en nødhjælpslejr drevet af Læger uden Grænser i det nordlige Yemen, oplyser gruppens talskvinde, Malak Shaher.

Raketten ramte en lejr, der ligger i Razeh distriktet i provinsen Saada, oplyser hun.

Læger uden Grænser er ikke i stand til at sige, hvorvidt raketten var affyret fra et fly under et luftangreb foretaget af en saudiarabisk-ledet koalition eller om den var affyret fra landjorden.

Saada kontrolleres af de iranskstøttede shiamuslimske Houthi-oprørere, som den saudiarabisk-ledede koalition har bombet siden marts for at støtte landets trængte regering.

Læger uden Grænser beskyldte i sidste måned koalitionen for at have bombet en af nødhjælpsorganisationens klinikker i Taez i det sydvestlige Yemen, hvor ni mennesker blev såret - to af dem medlemmer af gruppens stab.

En våbenhvile i Yemen faldt fra hinanden i løbet af december, og det er blandt andet gået ud over civile yemenitter.

Mindst 81 civile blev meldt dræbt under kampe i sidste uge, mens 109 blev såret.

Siden marts, hvor koalitionen begyndte at bombe, og frem til slutningen af december har 2975 civile mennesker mistet livet, siger FN. Næsten 6000 er blevet dræbt i alt.

Flere end 5300 personer er blevet såret i konflikten.

Houthi-oprørene, som modtager opbakning fra Iran, er ifølge koalitionen fortsat med at bombe beboere og dræbe og tilbageholde yemenitiske oprørere i byer, som er under deres kontrol.

Oprørerne har siden nytår intensiveret raketangreb over den saudiske grænse.

/ritzau/Reuters