Raketangreb dræber egyptiske arbejdere

Ifølge hospital - og sikkerhedskilder var bussen fyldt med arbejdere fra en cementfabrik, da formodede militante islamister affyrede raketdrevne granater mod bussen i byen El Arish. Vidner siger ifølge Reuters, at gerningsmændene råbte »Gud er stor«, da de havde ramt bussen.

Foruden de dræbte blev 17 personer såret.

Det egyptiske militær kalder angrebet for et terrorangreb og siger samtidig, at angrebet ramte forbi målet, der angiveligt skulle have været en politibil tæt på bussen.

Siden Mohamed Morsi blev sat af som Egyptens præsident ved et militærkup 3. juli, er 13 personer blevet dræbt i Sinai-provinsen ved angreb på kontrolposter, politifolk og soldater. Området har siden 2011 været i en nærmest lovløs tilstand, og den nye usikkerhed omkring Egyptens fremtid har opildnet flere grupper til at gribe til våben.

Den nordlige del af halvøen, der grænser op til den palæstinensiske Gaza-stribe og Israel, er et yndet tilflugtssted for militante grupperinger, der hyppigt har gennemført angreb mod egyptiske sikkerhedsstyrker og mod Israel i de senere år.

Det Muslimske Broderskab antyder ifølge Reuters, at militæret selv har konstrueret busangrebet.

Dagens Gossip