Raketter slår ned i Beirut

Fire personer blev såret af raketterne, lyder det fra den libanesiske hær i en meddelelse, men det står endnu ikke klart, hvem der har affyret raketterne, der ramte et beboelseskvarter.

En libanesisk militærkilde siger til nyhedsbureauet AFP, at angrebet »sandsynligvis« er relateret til borgerkrigen i Syrien, hvor Hizbollah aktivt bakker op om præsident Assads styre.

Angrebet kommer efter en tale af Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, som lover, at man vil sejre i Syrien.

Hizbollah er en shiamuslimsk magtfaktor i Libanon, og i talen siger Nasrallah, at hvis sunnimuslimske oprørere fik magten i Syrien, ville de udgøre en trussel mod den libanesiske befolkning, shia- og sunnimuslimer såvel som kristne.

En lang række Hizbollah-krigere menes at have mistet livet under kampene i Syrien, og senest har Hizbollah deltaget i kampe i byen Qusair tæt på grænsen til Libanon.

Libanons indenrigsminister, Marwan Charbel, har ifølge avisen The Daily Star kaldt raketangrebet en »sabotagehandling«, mens premierminister Najib Mikati opfordrer alle til at forholde sig roligt efter angrebet.

Libanon har især i den nordlige del af landet været påvirket af borgerkrigen i Syrien, og i byen Tripoli er der jævnlige kampe mellem libanesere, der henholdsvis er for og imod Syriens præsident Assad.

Kampe og angreb i hovedstaden Beirut forekommer langt sjældnere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip