Rambuktyve i Ringe får to års fængsel med millionkrav

Skrevet af admin

09/03/2016

Mest læste i dag

To mænd er onsdag blevet idømt fængselsstraffe for at udføre et rambuktyveri med en 35 ton tung gummiged mod Danske Bank i Ringe natten til 1. december sidste år.

Det skriver fyens.dk, som er til stede i Retten i Svendborg.

36-årige Ronni Damgaard blev idømt to år og tre måneders fængsel, mens 47-årige Carsten Bech får to års fængsel for forbrydelsen. Begge mænd modtager dommen.

Rambuktyveriet, som blev udført med en stjålet gummiged i december sidste år, medførte omfattende ødelæggelser på bygningens facade og på den nærliggende Café Wessel.

Der foreligger et samlet erstatningskrav på cirka en million kroner.

Ronni Damgaard og Carsten Bech blev nogle timer efter kuppet fundet på en adresse i Kværndrup, hvor de var i gang med at bryde hæveautomaten op. Den indeholdt 1,1 million kroner.

Mændene var også tiltalt for at lægge partisansøm ud på vejene, hvilket gjorde, at en personbil punkterede, for at stjæle gummigeden og for at overtræde færdselsloven, våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

De tilstod ifølge fyens.dk langt de fleste forhold under retssagen.

Ejeren af Café Wessel, Jeppe Valentin, så hele optrinnet den nat, hvor rambuktyveriet fandt sted. Han har tidligere fortalt fyens.dk, at forbrydelsen tog seks minutter. Efter hans ur var politiet fremme efter 20 minutter.

Efter hændelsen blev både Danske Bank-bygningen og Café Wessel-bygningen stivet af for at forhindre, at de styrtede sammen.

Otte beboere, der boede ovenpå Danske Bank, blev evakueret umiddelbart efter rambuktyveriet. De fleste af dem kunne ifølge fyens.dk vende hjem igen om aftenen.

/ritzau/