Randers besejrer AaB i målfest

Randers er på vindersporet. Efter i tre kampe kun at have hentet et point og ikke scoret et eneste mål, lykkedes det hjemme i Randers at hente en 3-2-sejr mod ellers formstærke AaB.

Det var nu AaB, som kom bedst fra start i den første kamp i niende runde af Superligaen, da Rasmus Würtz erobrede bolden fra Christian Keller i et Randers-angreb og spillede bolden op til den mere og mere betydningsfulde nye spiller Anders K.Jacobsen, som sportschef Allan Gaarde hentede i Fredericia før sæsonen.

Anders K. Jacobsen havde før denne kamp scoret tre mål og lagt op til et, og i denne situation øgede han sin assist-score ved at lægge bolden ud til Kasper Kusk, der i et flot løb tog bolden med sig og satte den modsat i målet med sit kælne venstreben.

Her var der blot spillet ti minutter, og det så ud som om, AaB, som inden denne runde lå på en flot andenplads, havde taget første skridt mod en sejr.

Men Randers ville det anderledes, og det var igen en nytilkommen, der viste sig frem.

Svenske Viktor Lundberg drog nytte af, at angrebsmakker Nicolai Brock-Madsen med et godt løb trak AaB-forsvarernes opmærksomhed, og med et lidt heldigt spark sendte han bolden i mål via stolpen.

Herfra var det så hjemmeholdet tur til at dominere kampen. Spilovertaget gav da også pote 38 minutter inde i kampen.

Opspillet til målet begyndte på venstrekanten hos Jonas Borring, der lagde en meget høj bold i hovedet på Nicolai Brock-Madsen, og nedfaldsbolden spillede Viktor Lundberg flot med hælen videre til Jonas Kamper, der afsluttede med et af sine karakteristiske spark med ydersiden af foden.

Heldigvis for Kamper blev hans skud rettet af på AaB-forsvareren Patrick Kristensen, som blev noteret for et selvmål.           

I anden halvleg forsøgte begge mandskaber sig med nærgående forsøg, og begge hold kom så tæt på en scoring som mulig, da de ramte både stolpe og overligger. 

Først var det Theodor Bjarnason, der næsten en time inde i opgøret drev bolden godt frem, tog et træk og afsluttede på mål, og dernæst var det indskiftede Henrik Dalsgaard, der kunne se sit skud prelle af på overliggeren.

Kampen var dog stadig flere mål rigere, om end det ene burde være underkendt for off-side.

For da endnu en ny AaB-angriber i Rasmus Jönsson kom på måltavlen med godt 20 minutter igen, viste tv-billederne tydeligt, at han var på den forkerte side af forsvaret i spilsituationen. Men da dommeren ikke dømte noget, kunne svenskeren nemt snyde Johnny Thomsen og Mikkel Andersen og dermed lyne til 2-2.

Retfærdigvis for Randers blev det mål dog ikke afgørende. Det sørgede Jonas Kamper for kort efter, da han denne gang scorede med et glidende spark og afgjorde opgøret.   Med sejren rykker Randers væk fra bunden af Superligaen og op på sjettepladsen med 12 point efter ni kampe, mens AaB foreløbig bliver på andenpladsen.

Næste opgave for Randers er FC Nordsjælland ude, mens AaB skal møde AGF hjemme. 

Dagens Gossip