Randers dukker kynisk Hobro i hektisk lokalopgør

03/10/2015

En lille sydafrikaner var mere, end Hobro kunne klare, da lokalopgøret i Alka Superligaen lørdag endte med en 2-1-sejr til Randers FC.

I et opgør, der lagde ud med lyn og torden med en Hobro-scoring efter få minutter, var stillingen 1-1 indtil fem minutter før tid. Her dukkede den indskiftede sydafrikaner Mandla Masango op og slukkede al Hobro-håb om vigtige point.

Sejren betyder, at Randers spillede sig op på andenpladsen med 19 point, mens Hobro for alvor bliver testet mentalt nu med fem point i bunden.

Hos hjemmeholdet var der ikke fundet plads til svenske Mikael Ishak. Johnny Thomsen, Jeppe Terskov og Erik Marxen var ude med skader, mens gæsterne også måtte undvære flere spillere - blandt andre Quincy Antipas.

Til gengæld var Jonas Brix-Damborg med. Den tidligere Randers-spiller var ellers i første omgang i karantæne på grund af det gule kort, han fik i mandagens 2-2-kamp mod Esbjerg.

Her fik Damborg en advarsel for at have hånd på bolden, men tv-billeder viste, at der var tale om en fejlkendelse, og advarsel og karantæne blev efterfølgende annulleret.

Der var tænding på kampen fra start og ikke spillet mere end et par minutter, før Hobros 21-årige Jung-Bin Park hamrede Hobro foran 1-0. Den unge sydkoreaner modtog bolden, og med en fornem førsteberøring satte han Mads Fenger og kanonerede bolden i mål.

Få minutter senere forsøgte Jonas Borring sig, men overliggeren reddede Hobro. Det gjorde den ikke efter 12 minutter. Et Randers-indlæg endte hos Jonas Borring, som sikkert sparkede bolden fladt i mål til 1-1.

Det hektiske tempo gik lidt ned efter scoringen i en første halvleg, hvor Randers sad på det meste af spillet, som dog bølgede frem og tilbage. Kort før pausen havde Tidiane Sane en stor mulighed, men missede hovedstødsforsøget. Sane gjorde sig i øvrigt bemærket med en særdeles voldsom tackling af Borring i første halvleg.

Hobro erstattede Martin Mikkelsen med Mathias Bersang efter pausen, og hos Randers sendte man Mikael Ishak på banen i stedet for Mustafa Amini kort efter. Med en times spil var Ishak tæt på at bringe Randers foran alene med Jesper Rask, men forsøget gik lige forbi det frie mål.

Kampen blev en mere rodet affære herefter, hvor Hobro kæmpede for sit ene point, mens Randers pressede. Borring var tæt på med et hovedstød og kort efter bed Hobro så fra sig på et par standardsituationer for hurtigt at organisere sig tungt bagude igen og satse på omstillinger.

Med 13 minutter igen blev Masango sendt på banen, og i kampens 85. minut kastede han en våd klud i hovedet på Hobro-spillerne, da han dirigerede et perfekt indlæg i mål med hovedet.