Randers får revanche med superligasejr i Viborg

16/05/2016

Tilskuerne på Viborg Energi Arena så hjemmeholdet score et af sæsonens mest bizarre selvmål, og på to nøgleområder var det et gensyn med fortiden for Randers FC, da klubben mandag var på besøg hos Viborg i Superligaen og vandt med 3-2.

Hjemmeholdet stillede nemlig til start med flere tidligere Randers-spillere i truppen, og de grønklædte havde inden pinsemødet vundet klubbernes seneste to indbyrdes opgør.

Med sejren i domkirkebyen fik Randers således endelig revanche og kan vel tillade sig at konkludere, at foråret trods nederlaget til Brøndby forleden er tilbage på ret spor efter al balladen på de indre linjer.

I superligatabellen betyder resultatet, at Randers er tilbage i top-seks.

I Viborg-lejren betyder nederlaget ikke det store for stillingen, men mon ikke træner Johnny Mølby vil ærgre sig over, at hans spillere hjalp Randers tilbage i kampen med en stor gave.

Johnny Mølbys tropper kom nemlig bedst fra start med tre tidligere Randers-spillere i startopstillingen.

Alle tre markerede sig fra kampens indledning: Målmand Peter Friis Jensen med en god redning på et Mikael Ishak-langskud efter fem minutter, Jonas Kamper med et par gode ryk og Mikkel Rask med kampens første scoring.

Efter 12 minutter var anføreren stødt med frem og pandede bolden i nettet fra kanten af det lille felt efter et indlæg fra venstre.

Målet var Mikkel Rasks første i sæsonen, og Randers' debuterende målmand, Jack Duncan, kunne ikke gøre så meget ved afslutningen ude ved stolpen.

Derfra kunne Viborg satse på omstillinger, mens Randers skulle forsøge at gennemtrænge den ekstra Viborg-sikring i defensiven.

Det lå i kortene, at det ville kræve noget særligt, og kort før pausen fandt Randers opskriften med et mønsterangreb, som gik over en dyb stikning og en aflevering med hælen videre til Nicolai Poulsen, som dog skød forbi den fjerneste stolpe.

I anden halvleg kom så kampens helt særlige øjeblik, da Viborg selv sørgede for udligningen. Det skete, da Kristoffer Pallesen tegnede sig for et bizart selvmål efter 52 minutter.

Peter Friis Jensen reddede flot en Randers-afslutning, men da Kristoffer Pallesen ville høvle returen langt væk, ramte han bolden så dårligt, at den i stedet tog en blød bue i modsat retning og svævede ind over målstregen.

Fem minutter senere var Viborg igen i gavehumør, da forsvaret rettede et skud fra Mikael Ishak af, så bolden strøg ind ved stolpen. Og så var Randers i gang.

Efter 63 minutter scorede Ishak således sit andet mål, da han fuldendte et flot kontraangreb. I overtiden reducerede Jonas Kamper til 2-3.

Viborg havde vundet de to foregående indbyrdes opgør i denne sæson - med 1-0 i august og 3-1 i marts - og begge i Randers. Siden den kamp havde Viborg spillet syv superligakampe og kun vundet den ene af dem.

Helt anderledes så det ud fra Randers, som efter det seneste nederlag til Viborg virkelig var kommet i gang med kun ét nederlag i de seneste syv kampe.

Som sådan blev kampen også på den front et møde med fortiden.