Randers kom fra baghjul og tog point mod FCM

19/10/2013

FC Midtjylland er fortsat ubesejret og indtager fortsat førstepladsen i Superligaen. Det står klart, efter midtjyderne på hjemmebane lørdag aften fik et enkelt point efter 1-1 mod Randers FC.

Men klart står det også, at midtjyderne langt fra leverer det spil, der sikrede holdet fem sejre i sæsonens fem først kampe.

For i en til tider rodet affære indledte FC Midtjylland godt nok med et massivt pres, men ellers var det Randers, der i store dele af kampen var det bedst spillende hold.

Det sikrede i sidste ende gæsterne et enkelt point, og FC Midtjylland kan nu se tilbage på fem uafgjorte opgør i deres seneste seks Superliga-kampe.

Det tegnede ellers til mere, da midtjyderne planmæssigt kom foran i det 32. minut.

Her stod lejesvenden fra AaB, Jeppe Curth, på det helt rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt, da Morten "Duncan" Rasmussen sled sig fri i feltet og spillede en flad bold ind i feltet.

Den kom Jeppe Curth først på, og med en lang tå fik han prikket bolden i mål til 1-0.

Et godt kæmpende Randers-mandskab fortsatte dog med at byde Superligaens førerhold god modstand. Kort inde i anden halvleg fik Randers-topscorer Ronnie Schwartz faktisk også passeret Jonas Lössl i Midtjylland-målet, men afslutningen prellede af på stolpen.

Schwartz, der var med igen efter overstået karantæne, skabte både tyngde og bevægelighed i Randers-offensiven, og det var ingen overraskelse, at det netop var ham, der med 20 minutter igen bragte balance i regnskabet.

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko nedlagde Johnny Thomsen med ulovlige midler, og da forseelsen foregik i hjemmeholdets felt, pegede dommer Michael Johannsen resolut på pletten.

Straffespark til gæsterne, og det omsatte Ronnie Schwartz sikkert til en ganske fortjent udligning.

Så forventede de fleste et stormløb mod Randers-målet, men det udeblev mere eller mindre. Først i kampens absolut døende minutter satsede FC Midtjylland for alvor på det afgørende mål, men rigtig farligt blev det aldrig.

1-1-resultatet betyder, at FC Midtjylland når op på 24 point - seks mere end AaB, der dog på andenpladsen har en kamp i hånden.

Randers passerer med det ene point både FCK og Brøndby i tabellen.