Randers-profil efter lang skade: Fedt at komme i gang

Skrevet af admin

24/01/2015

Mest læste i dag

Når man har siddet på tribunen i over et halvt år, så kan ens tålmodighed blive sat på prøve.

Sådan har det også været for håndboldspilleren Sofie Strangholt. Sidste sommer blev hun knæopereret, og derfor kom den 22-årige venstreback heller ikke i betragtning til EM i Ungarn og Kroatien.

Lørdag i sidste uge gjorde Sofie Strangholt så comeback for Randers HK i 32-21-sejren hjemme over Nykøbing F. Håndbold i Boxer Dameligaen.

- Det var rigtig fedt at komme i gang igen efter mange måneder væk. Det var rigtig dejligt, siger hun.

- Tålmodighed er noget, som jeg har arbejdet med i de seneste otte måneder. Jeg har stor forståelse for, at Mads (Brandt, Randers HK's træner) har en række mere friske spillere end mig, som han kan bruge.

- Jeg er med i den tid, jeg kan være med, og jeg sætter pris på al den spilletid, jeg får, siger Sofie Strangholt.

Lørdag klokken 17.10 tager Randers HK imod Viborg HK i 16. runde i grundspillet. Til foråret venter DM-slutspillet, og her har Randers HK-træneren større planer med hende end lige nu.

- Hun gør det godt til træningerne, og det er en forstærkning at få hende med. I første omgang får hun opgaver i forsvarsspillet, men hun kan også bidrage i angrebet, så vi kan skifte lidt mere ud end i første halvdel af sæsonen, siger Mads Brandt.

- Sofie vil rigtig gerne spille, men det er vigtigt ikke at forhaste tingene. Sæsonen er rigtig lang endnu, og vi skal tænke på hende i det lange perspektiv. Det kan ikke nytte noget at lade hende spille alle 60 minutter nu, vi skal dosere hende rigtigt.

- Vi skal hele tiden afbalancere tingene, og så er jeg sikker på, at vi har Sofie med hele vejen frem til slutspillet, siger træneren.

Sofie Strangholt finder det fornuftigt, at hun i første omgang mest bliver anvendt i forsvaret.

- Det er sværere for mig at komme ind i angrebet i forhold til at springe og lave fodskifte og andre ting. Dér har jeg noget nemmere ved at lægge niveau i forsvaret i forhold til mit knæ.

- Det er en naturlig proces, at vi starter et sted, og så kører vi videre, så knæet får tid og ro til at arbejde med det, der er bedst, siger hun.

Sofie Strangholt brugte blandt andet skadepausen til at forlænge sin kontrakt med Randers HK, så den løber frem til 2018.

/ritzau/