Randers slår Esbjerg på Borring-scoring i overtiden

08/12/2013

Det bliver Esbjerg, der sammen med Sønderjyske må indse, at de vinteren over er placeret under nedrykningsstregen.

Det blev en sandhed, da Randers FC søndag eftermiddag slog vestjyderne 1-0 på et mål af Jonas Borring halvandet minut inde i overtiden.

Hvis Esbjerg havde vundet kampen, havde de skubbet netop Randers ned under stregen og var i øvrigt selv hoppet op på en sjetteplads. Nu hedder det altså i stedet en plads som nummer 11, mens Randers er nummer fem.

Kampen søndag blev afviklet under konstant regnvejr, og banen lignede til sidst noget fra en tipslørdagkamp fra 1970'erne.

Forholdene passede tilsyneladende hjemmeholdet bedst, da Randers kom frem til de fleste chancer via hurtigt spil over fløjene og høje bolde op til de to angribere Ronnie Schwartz og Nicolai Brock-Madsen.

Mads Agesen var i et par omgange tæt på at få scoret med hovedet, og Jakob Ankersen var centimeter fra at score et selvmål. Selvsamme Ankersen var i anden halvleg tæt på at stjæle alle pointene, da han havde en stor chance oppe i den "rigtige" ende.

Men de 4114 tilskuere, der i øvrigt alle havde fået gratis adgang, måtte vente til halvandet minut inde i overtiden, før de kunne se Jonas Borring sende et hovedstød i mål efter et hjørnespark. Dermed sørgede han for østjydernes kun anden sejr i ni kampe.

Esbjerg har til gengæld ikke vundet i otte superligakampe i træk. Paradoksalt nok har esbjergenserne stadig én Europa League-kamp tilbage, som man spiller torsdag i Salzburg, men her har vestjyderne gjort det så godt, at man allerede er kvalificeret til playoff-runderne.