Randers taber i Sverige og er færdig i Europa League

21/07/2015

Randers er det første danske hold, som må lade sit europæiske liv i denne sæson, efter den kronjyske klub tirsdag aften tabte 0-1 på udebane mod svenske Elfsborg efter forlænget spilletid.

Da det første opgør endte målløst i torsdags, er svenskerne dermed videre til tredje kvalifikationsrunde.

Og Randers har kun sig selv at takke for, at deres europæiske skæbne sluttede sådan. For i det første opgør i sidste uge havde randrusianerne store chancer nok til at vinde med både 3-0 og 4-0.

I stedet blev det så Simon Lundevall fra Elfsborg, som tre minutter inde i den forlængede spilletid fik brudt holdenes måltørke på et langskud.

Forud var gået en trist fodboldkamp, hvor chancerne var få.

I første halvleg var begge hold i flere tilfælde tæt på at tilspille sig store og åbne målchancer, men i sidste øjeblik kom forsvarsspillerne hver gang i vejen.

Det mål, som første halvleg manglede for at øge intensiteten, var nær kommet allerede fire minutter inde i anden halvleg.

Randers-målmand Karl-Johan Johnsson halvklarede kun en afslutning fra Elfsborgs Viktor Claesson, men i sidste øjeblik kom Alexander Fischer til og sendte den rullende bold væk fra målstregen.

Imens appellerede Elfsborgs spillere for, at bolden havde passeret mållinjen, men det var ikke tilfældet.

Ser man bort fra den gode mulighed til svenskerne, så mindede anden halvleg i store træk om første.

Ingen af holdene turde satse, og forlænget spilletid virkede som det mest sandsynlige udfald allerede tidligt i halvlegen.

Der nåede dog at være en smule dramatik, inden første 90 minutter var spillet.

Efter 83 minutter blev Randers nemlig reduceret til 10 mand, da Nicolai Brock-Madsen, som i juni var med til U21-EM for Danmark, modtog sit andet gule kort.

Udvisningen fik Randers-træner Colin Todd op i det røde felt, men briten nåede at genindtage sin plads på bænken, inden han brokkede sig nok til også at blive sendt på tribunen.

Tidligt i den forlængede spilletid scorede Elfsborg så. Det kunne Randers, der var uden en reel angriber på banen, ikke svare tilbage på og er derfor færdige med at spille europæisk fodbold for i år.