Rangvid: Krisen ikke alene finanssektorens skyld

"Vores helt overordnede konklusion er ikke én ting. Det er en kombination af mange ting - både nationale og internationale. Så vi mener, at det er forkert at sige, at det alene er finanssektorens skyld. Vi mener også, at det er forkert at sige, at det alene er finanspolitikkens skyld," siger Jesper Rangvid under præsentationen af den længe ventede rapport i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Ét af kritikpunkterne er Finanstilsynets manglende indgriben. Her konkluderer rapporten, at det ha været et problem, at Finanstilsynet ikke havde tilstrækkelige beføjelser.

"Det er vigtigt at tænke på, hvilke muligheder Finanstilsynet har. De sendte advarsler ud til pengeinstitutterne, som de kunne gøre. Men de kunne ikke gøre meget mere. Finanstilsynet havde ikke de tilstrækkelige muligheder, men dem har man så givet dem efterfølgende," siger Jesper Rangvid.

Udvalget vurderer dog samtidig, at Finanstilsynet var tilbageholdende i sin fortolkning af solvensreglerne, hvorfor der ikke blev testet grænser af for skønsudøvelsen.

Dagens Gossip