Rangvid-udvalg splittet om Danske Bank

En stor del af debatten om at undgå en ny finanskrise har nemlig været, at store finansielle supermarkeder såsom Danske Bank-koncernen, der udover banken også har realkreditinstituttet Realkredit Danmark og pensionsselskabet Danica under sig, udgør for stor en risiko for det danske samfund, og at man derfor bør sikre, at hvis dele af koncernen går ned, følger resten ikke med.

De to professorers anbefalinger deles dog ikke i resten af udvalget, herunder formanden for udvalget, finansprofessor Jesper Rangvid. Han mener, at risikoen skal løses på anden vis.

"Jeg synes, at kapitalkrav er vigtigere end opsplitning. At banken er velkapitaliseret, så hvis der skulle ske noget med banken, at der ikke kommer tab til staten og kreditorerne, og punkt to, at man har gode afviklingsmekanismer, så man kan afvikle banken," siger Jesper Rangvid og fastslår, at netop derfor er de kommende SIFI-krav utrolig vigtige.

SIFI-kravene skal gælde netop de institutter, der så at sige er for store til at gå konkurs. I Danmark er der pt. udpeget seks institutter; Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Nykredit, BRFkredit og Sydbank.

Dagens Gossip