Rapper: Det er en krig mod sorte

Skrevet af admin

30/01/2016

Dagens topnyheder

Racespørgsmålet spøger i USA, hvor sorte amerikanere er frustrerede over, at samtlige nominerede skuespillere til årets Oscar-show er hvide. For andet år i træk vel og mærke.

Mere alvorligt er det, at flere afroamerikanere føler, at politiet bevidst går efter minoriteter, og at de slipper ustraffet, når de bruger overdreven vold.

En af dem, der aldrig har haft meget kærlighed tilovers for ordensmagten, er den rutinerede rapper Ice Cube som satte ord på mange unges frustration med N.W.A's protestsang "Fuck tha Police" i 1988.

- Som sort person har det for mig altid været som om, at der er en krig mod os. Det er helt forfærdeligt. De undrer sig over, hvad jeg har at brokke mig over på dette tidspunkt i mit liv. Det skal jeg fortælle dig: Folk er flinke ved mig, fordi de ved, hvem jeg er, og fordi de kan lide mit arbejde. Det burde ikke være sådan for at få folk til at respektere dig, siger han til Rolling Stone.

Ice Cube, der var med til at gøre Los Angeles-bydelen Compton berømt og berygtet med N.W.A's debutalbum "Straight Outta Compton", mener heller ikke, at situationen er blevet bedre siden 1980'erne.

- Problemet er, at det er de helt samme. Folk ændrer sig ikke. Det er bare sådan det er. Det har ikke forandret sig, siger den barske rapper til Rolling Stone.

Ice Cube har sammen med N.W.A høstet stor anerkendelse, og i 2015 blev gruppen optaget i den eftertragtede Rock and Roll Hall of Fame.

/ritzau/FOKUS