Rapport afslører hård tysk kurs over for Sydeuropa

Dermed ser det ikke ud til, at lande som Grækenland og Italien skal sætte snuden op efter lempelser fra magthaverne i Tyskland, der i kraft af at stå i spidsen for Europas største økonomi, alt andet lige har en afgørende indflydelse på vedtagelser og gennemførsler af de hidtidige økonomiske hjælpepakker.

Rapporten, som magasinet har set, evaluerer den hidtidige indsats samt konsekvenserne af de nuværende budgetregler, eurozone-landene er underlagt. Generelt har budgetreglerne skabt en »politisk mobilisering hen imod strukturelle reformer og større konkurrencedygtighed«, konkluderer rapporten angivelig, men der er også lande, hvor der stadig er plads til forbedringer.

Italien bliver nævnt som et land, hvor der fortsat er »plads til liberalisering på arbejdsmarkedet«. Og når det kommer til Grækenland og Spanien, så understreger rapporten, at det er »essentielt«, at man får gjort noget ved landenes »rigide lovgivning på arbejdsmarkedet«.

Tysklands store naboland, Frankrig, får også et par ord med i rapporten - og det er ikke lutter roser. Rapporten konkluderer, at Frankrig bliver nødt til at beskære de offentlige udgifter for at få trimmet sine finanser. Frankrig har allerede øget skatteindbetalingerne, men det er ikke nok i sig selv, konkluderer rapporten angiveligt.

Spiegel har forsøgt at få en kommentar til rapporten fra kansler Angela Merkels kontor, men hun ønsker ikke at sige noget om rapporten, skriver Reuters.

Ifølge regeringskilder står det dog klart, at Tyskland stadig står fast på en kurs, der dikterer, at måden den europæiske gældskrise skal tackles på, er via finanspolitisk tæft og offentlig nedskæringer - og ikke alene via store økonomiske hjælpepakker, der har som formål at stimulere økonomien til at komme i gang af sig selv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip