Rapport: Franske fly dræbte franske jihadister i Syrien

Skrevet af admin

12/10/2015

Dagens topnyheder

Franske krigsfly har efter alt at dømme dræbt franske jihadister under luftangreb i Syrien, siger kilder i en delegation, som er i Jordan sammen med Frankrigs premierminister, Manuel Valls.

- Franske luftangreb har dræbt jihadister. Det er sandsynligt, at der var franskmænd mellem dem, siger kilderne.

Ifølge ubekræftede rapporter er seks franske jihadister blev dræbt under luftangreb, som fandt sted i sidste uge. Rapporterne kommer fra en privat syrisk organisation.

- Vi angreb en træningslejr, hvor udenlandske medlemmer af Islamisk Stat trænede og forberedte angreb på os i Frankrig, siger en kilder i det franske udenrigsministerium.

- Der var franskmænd og fransktalende jihadister fra Islamisk Stat blandt dem, som vi angreb. Angrebet var vendt mod udenlandske medlemmer af Islamisk Stat - ikke mod specielt franske statsborgere, siger kilderne.

Valls siger, at Frankrig vil slå til mod alle, som har planer om angreb mod Frankrig - uanset deres nationalitet.

- Enhver, som slutter sig til disse træningslejre, og enhver, som slutter sig til Islamisk Stat, skal vide, at de nu kan blive angrebet, sagde den franske premierminister søndag.

- Vi spørger ikke, hvilket pas en person har. Vi angriber alle, der planlægger angreb mod Frankrig.

Den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, sagde fredag, at den internationale koalitions indsats i Syrien bliver vanskeliggjort af, at Islamisk Stat bruger kvinder og børn som menneskelige skjolde.

Frankrig udførte sit første luftangreb i Syrien 27. september og har indtil videre fokuseret på Islamisk Stats højborg Raqqa i det nordlige Syrien.

- Vi ved, at der i Syrien, især omkring Raqqa, er træningslejre for udenlandske kombattanter, hvis mission ikke er at kæmpe for IS i Levanten, men at komme til Frankrig, til Europa, for at udføre angreb, sagde Le Drian og tilføjede, at Islamisk Stat gemmer sig bag civile, som bruges som menneskelige skjolde.

- IS organiserer sig på sådan en måde, at børn, kvinder og civile er i frontlinjen. Lederne gemmer sig i skoler, moskeer, hospitaler, sagde han videre.

/ritzau/AFP