Rapport tegner billede af belastede danske Syrien-krigere

Sparsom uddannelse, plettede straffeattester og psykiske problemer.

Det er nogle af kendetegnene ved en del af de unge danskere, som menes at have tilsluttet sig militante islamister i især Syrien, viser en ny undersøgelse fra Ankestyrelsen.

Det skriver Berlingske.

Ankestyrelsen har set nærmere på baggrunden hos 20 af de mindst 115 personer fra Danmark, som er rejst til kampene i Irak og Syrien.

Mange af dem har kvittet uddannelsessystemet efter folkeskolen og har både sociale problemer og psykiske lidelser med i bagagen.

- Det er det samme billede, vi ser i andre lande også. Der er tale om mennesker, som er lidt fortabte i samfundet og kommer fra en hård baggrund. De har ikke haft det let derhjemme, og de tilbringer meget tid på gaden.

- Derfor er det også let for dem at blive involveret i kriminalitet. Når de så bliver radikaliserede, går de fra at være tabere til at være noget værd, siger den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp til Berlingske.

Ankestyrelsens undersøgelse tegner ikke noget generelt billede af de udrejste personer, fordi de 20 personer er udvalgt netop fordi de har været i de sociale myndigheders søgelys.

Men den giver et detaljeret billede af et udsnit af de danske Syrien-krigeres opvækst, og det glæder integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Endelig ved vi, at mange af de radikaliserede unge kommer fra marginaliserede familier, så et af de steder, vi skal sætte ind, er med en styrket indsats i ghettoområderne, hvor mange af de familier bor, siger hun ifølge Berlingske i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip