Rapport viser plads til forbedring i socialpolitikken

Danmark har for første gang fået sig en socialpolitisk redegørelse. Det er Social- og Indenrigsministeriet, der står bag den omfangsrige rapport, der har undersøgt samfundets indsats for blandt andet handicappede, stofmisbrugere og udsatte børn.

Rapporten har masser af eksempler på indsatser, der virker. Men der er bestemt også plads til forbedring, fastslår social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) på et pressemøde.

- Der er potentiale for en mere effektiv indsats, siger Karen Ellemann.

- Vi er nødt til at blive bedre til at forebygge, at udsatte børn og unge får problemer i deres voksenliv, nævner hun som eksempel.

Ifølge rapporten kostede det samlede socialområde 45 milliarder kroner sidste år, hvor 170.000 personer modtog støtte, eller "sociale indsatser", som det hedder i ministeriesprog.

Med rapporten som baggrund efterlyser ministeren en mere vidensbaseret socialhjælp. Hun påpeger, at 45 milliarder kroner er et betragteligt beløb, men resultaterne er ikke tilstrækkeligt dokumenteret.

- Man har på fornemmelsen, at man har arbejdet med de rigtige hensigter. Der er nogle få metoder, der viser resultater, men der er jo en skov af initiativer derude, og spørgsmålet er, om de virker, siger Karen Ellemann.

- Noget tyder på, at det ikke virker, siger hun.

Det er planen, at der skal udkomme en socialpolitisk redegørelse hvert år. Den skal blandt andet bruges som rettesnor, når midlerne fra satspuljen skal fordeles.

/ritzau/

Dagens Gossip