Rasende Jens Rohde overmandede indbrudstyv

EU-parlamentsmedlemmet Jens Rohde jagtede i nat en indbrudstyv, som det lykkedes at fange og tilbageholde på Friggsvej i Viborg, hvor han også er viceborgmester. 

Dagen derpå er han stadig lidt i chok over oplevelsen, og han har svært ved at forklare, hvorfor han reagerede, som han gjorde. 

- Det var ikke særlig rationelt, siger han til Viborg Stifts Folkeblad, men uddyber så.

- Men jeg tror, at frygten gik over i raseri. Jeg reagerede helt instinktivt, for jeg blev simpelthen så stikhamrende tosset, siger han til den lokale avis om hændelsen, der altså førte til at politiet kunne slå kløerne i indbrudstyven. 

Jens Rohde havde i aftes været i Aarhus for at medvirke i 'Deadline' på DR2, og da han kom hjem havde han svært ved at falde i søvn. Han satte sig derfor i stuen, hvor han til langt ud på natten sad og så en Folketings-debat i fjernsynet.

- Jeg kunne så høre noget, der knirkede ude i entreen. Først troede jeg, det var min kone, indtil lydene blev for mærkelige, og jeg kunne se et blåligt lys gennem den revne, som er under døren. Jeg går med en fjernbetjening i hånden, hvilket jeg ikke rigtig var klar over, og griber så også en farveblyant, der ligger på bordet, med den anden hånd for at have noget spidst, hvis nogen skulle komme i mod mig.

- Da jeg åbner døren, kan jeg se noget lommelygtelys, og at hoveddøren står åben, fortæller Jens Rohde, der så nogen flygte fra stedet.

Jens Rohde valgte at sætte i løb efter tyven, mens han råbte, at han skulle stoppe, og at han havde en saks i hånden.

- Og så vente han sig om imod mig. Jeg troede, egentligt, at det var for at lave et modangreb, men så stak han armene op i vejret. Jeg kom løbende kun iført underbukser og med en fjernbetjening og en farveblyant i hånden, smågriner Jens Rohde til Viborg Stifts Folkeblad, som dog straks understreger, at der intet heroisk er i fortællingen.

Det viste sig at indbrudstyven var en 28-årig mand fra Bjerringbro, der ifølge politiken var rolig og nærmeste venlig, da han var blevet fanget. Jens Rohdes kone havde hørt larmen og kontaktet politiet, der efterfølgende kunne anholde tyven. 

Og mens de ventede på, at de ankom, nåede Jens Rohde at få medlidenhed med den 28-årige.

- Jeg er sådan en blødsøden type, og det er jo en dødhamrende trist skæbne, siger Rohde, som i øvrigt først på det tidspunkt opdagede, at han stadig havde en fjernbetjening i hånden. Og nu kan jeg så gå og tænke over, hvordan jeg skal få genskabt trygheden her i huset, konstaterer han til Viborg Stifts Folkeblad. 

Dagens Gossip