Rasende studerende indtager Helles slotsplads

De kommer i bunkevis fra hele landet til hovedstaden.

Vrede studerende vil i dag marchere fra Københavns Rådhusplads til Christiansborg for at råbe regeringen op.

Alle landets elevorganisationer er involveret i dagens demonstration. Og man håber, at de mange tusinde studerendes utilfredse røster kan påvirke forhandlingerne om en SU-reform.

- Når de ser, hvor mange der er, som virkeligt er utilfredse med de her uansvarlige nedskæringer på mere end ti procent af SU'en, så tror jeg sagtens, man kan få skubbet den her SU-reform i en mere ansvarlig retning, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd Jacob L. Ruggaard til Newspaq.

De studerende har tre paroler til dagens demonstration:

Ingen forringelser af SU på ungdomsuddannelser, bevar det 6. SU-år for alle, SU til de studerende - ikke til erhvervslivet. Det sidste med henvisning til den lavere selskabsskat, som regeringen præsenterede med den nye vækstpakke.

Jakob L. Ruggaard understreger, at de studerende som har meget svært ved at forstå regeringens prioriteringer.

- Når vi taler med studerende og elever, mærker vi en stor uforståenhed overfor udspillet. Der er en stor frustration, men også en stor energi og vilje til at stå sammen og arbejde hårdt for at ændre den her reform, siger Ruggaard.

- Jeg har aldrig oplevet så meget gejst og opbakning omkring et politisk projekt, fortsætter han og kalder dagens store demonstration for 'historisk'.

Man forventer da også, at den bliver imponerende stor. Endnu vil de studerende ikke sætte tal på, hvor mange de forventer, men alene i de busser, der kommer ind med studerende fra hele landet, er tusindevis tilmeldt.

De gratis busser er sat ind fra Aalborg, Aarhus, Odense, Varde, Esbjerg, Tønder, Sønderborg, Holbæk, Næstved og Struer.

Demonstrationen starter klokken 15 på Rådhuspladsen i København.

 

Dagens Gossip