Rasmus fra Singleliv kæmper en sej kamp

Fra Singleliv på Kanal4 kender vi Rasmus som den nærmest pinlig ærlige singlefyr. Ham, som leder efter kærligheden og kvinder med brede bagdele.

Ham, som ikke er bange for at grine af sig selv. Og ham som frem for alt siger tingene, som de er.

Men når kameraerne er slukkede, kæmper 39årige Rasmus med langt mere end bare at finde den rigtige kvinde. For to år siden mistede han pludselig sin mor, efter hun fik konstateret lungekræft og kræft i lillehjernen. Mens Rasmus prøvede at komme gennem sorgen, blev hans far også ramt af sygdom. En næsten ubærlig besked for Rasmus, som har boet fast ved sin far det meste af sin barndom efter forældrenes skilsmisse i 1982.

- Min far er mit et og alt. Som barn var det ham, som hjalp mig med alt muligt. Nu er rollerne på en måde byttet om, siger Rasmus, som hver eneste dag lægger vejen forbi sin far for at hjælpe ham med hverdagens gøremål. Og for at holde hans humør højt.

Marie-Louise fra Singleliv blev voldtaget. Læs mere på udeoghjemme.dk

Rasmus’ eget humør har det svært for tiden. Der er nemlig modvind på stort set alle fronter.

- Min økonomi halter, jeg mangler en lejlighed og jeg skriver en masse jobansøgninger, som jeg ikke engang får svar på, siger Rasmus Billing Birnbaum, som er uddannet service økonom. Men han er ikke specielt kræsen, når det handler om arbejde. En af hans seneste ansøgninger var til Kattens Værn i Aalborg, hvor han blandt andet skulle tømme kattebakker. 

- Jeg kan godt tænke: Hvor meget mere skal jeg kæmpe. Men jeg har heldigvis en stærk psyke, og jeg er aldrig gået helt ned. Jeg kommer heller ikke til det. Og så har jeg fået en kæmpe hjælp af min gode ven Peter, slår Rasmus fast.

Putte har fundet kærligheden. Læs mere på udeoghjemme.dk

Kærligheden kommer heller ikke let til ham. Den store opmærksomhed omkring Singleliv har faktisk heller ikke gjort det lettere.

- Jeg har svært ved at finde ud af kvindernes motiver. Vil de have mig, fordi jeg er på tv? Eller fordi, jeg er Rasmus? Selv ser jeg slet ikke mig selv som reality stjerne. Jeg er bare Rasmus. Jeg kan slet ikke finde ud af at spille en rolle, siger Rasmus, som til gengæld nyder de mange rosende bemærkninger, når han møder seere på gaden

- Folk kan godt lide, jeg er så ærlig. Men det kommer man jo længst med. Hvorfor pakke tingene ind, når man kan pakke dem ud.

Du kan se Rasmus og de andre i Singleliv onsdag kl. 20 på Kanal4.

Af Karin Heurlin, Udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip