Rasmus Jarlov dropper dobbeltmandat

I forsommeren blev Rasmus Jarlov valgt til Folketinget, og det får nu den 36-årige politiker til at nedlægge sit mandat i Københavns Borgerrepræsentation.

Det meddeler han på Twitter.

- Stopper i Borgerrepræsentationen. Lykkelig for at min gode ven og nære allierede Jakob Næsager overtager det konservative lederskab, skriver Jarlov, som uddyber sin beslutning over for Altinget.dk:

- Vi har så travlt i vores folketingsgruppe. Det er vigtigt, at jeg har tid til at gøre det ordentligt, og derfor vælger jeg at stoppe.

Han fik et af kun seks konservative mandater ved valget den 18. juni, og det giver en betydelig bunke af ordførerskaber og udvalgsposter til hver af medlemmerne af Folketingets mindste parti.

Jarlov er således formand for Forsvarsudvalget, ligesom han har plads i yderligere fem af Folketingets udvalg, herunder Beskæftigelses-, Transport- og Europaudvalget.

Til det skal lægges 10 ordførerskaber inden for områder som fødevarer, forsvar, beskæftigelse og transport.

Over for Altinget kalder Rasmus Jarlov stoppet for en nem beslutning.

- Vi har gode folk, der kan tage over, og så synes jeg ikke, der er nogen grund til, at jeg gør det halvt, påpeger han.

Jarlov var leder af den konservative gruppe i borgerrepræsentationen, og den post overtages af Jakob Næsager, mens Nishandan Ganesalingam sætter sig på det ledige mandat.

Rasmus Jarlov blev valgt til borgerrepræsentationen første gang i 2010, samme år som han første gang kom i Folketinget, først som stedfortræder for Charlotte Dyremose, siden som afløser for Connie Hedegaard.

Ved valget i 2011, hvor Konservative mistede 10 af 18 mandater, måtte han se sig slået af tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, som ligeledes var opstillet i København, hvor partiet kun fik et mandat.

/ritzau/

Dagens Gossip