Rasmus Lauge er stolt trods EM-ærgrelse

EM i håndbold på dansk grund skulle have været det største i hans karriere. Og det kan det stadig nå at blive.

Men foreløbig må Rasmus Lauge nøjes med at se på, mens de øvrige danske landsholdsspillere udfolder sig foran 14.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning.

Efter to måneders skadespause på grund af et beskadiget korsbånd blev den 22-årige THW Kiel-spiller i første omgang siet fra EM-truppen på 16 spillere, selvom han blev klarmeldt af den tyske klubs læger.

Rasmus Lauge forstår godt fravalget, som skyldes manglende kampform, men ærgrelsen bliver ikke mindre af den grund.

- Man kommer nok ikke til en slutrunde som den her igen. Jo, måske i 2019 (til VM), hvor det også er på hjemmebane. Jeg er jo ung, men det er svært at sige, siger han.

Rasmus Lauge træner ligesom den i øjeblikket skadede venstrefløj, Anders Eggert, med de øvrige EM-spillere.

Playmakeren, der spillede sin første slutrunde med A-landsholdet ved VM i Sverige for tre år siden, forsøger at træne sig i kampform under EM. Han er klar, hvis landstræner Ulrik Wilbek beslutter sig for at skifte ud i truppen under slutrunden.

- Jeg er utrolig stolt over, at jeg stadig er en del af truppen, trods det forløb jeg har været igennem.

- Jeg vil ikke sige, at jeg har gode muligheder, men jeg har muligheder for at komme ind i slutrunden på et tidspunkt. Det er optimalt i forhold til det forløb, jeg har haft, siger Rasmus Lauge.

Efter skaden gjorde Kiel-spilleren op med sig selv, at han ikke ville sætte alt på spil for at blive klar til EM-slutrunden.

- Jeg vil ikke risikere min fremtidige karriere og ødelægge det næste halve eller hele år for at spille denne slutrunde.

- Men nu er jeg blevet erklæret rask af min egen klub, som nok heller ikke vil tage nogen chancer. Så det må betyde, at knæet har det godt, siger Rasmus Lauge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip