Rasmus Lauges højre knæ skal til EM-eksamen i dag

Skrevet af admin

10/01/2014

Dagens topnyheder

Måneders uvished forvandles til enten et ja eller nej, når håndboldlandsholdsspilleren Rasmus Lauge her til formiddag lægger sig i skanneren hos en læge i Kiel og får at vide, hvordan hans bageste korsbånd i højre knæ har det.

Svaret afgør, om han kan være med ved EM på hjemmebane, der begynder i weekenden.

Alligevel er der ikke synderlig bekymring eller nervøsitet at spore hos playmakeren.

- Jeg har det fint med det. Jeg har jo trods alt gået med det i 10 uger og vidst, at undersøgelsen ville komme. Og fornemmelsen er god, siger Lauge, der kom galt af sted ved Golden League-turneringen i Norge i november.

For ham er situationen sort eller hvid - enten kan han spille, eller også kan han ikke spille.

- Jeg kan selvfølgelig først tage stilling, når jeg hører, hvad lægerne siger. Men der er ingen grund til at risikere sin håndboldfremtid, så enten er jeg klar, eller også er jeg ikke.

- Det bliver noget underligt noget, hvis jeg får at vide, at jeg måske bliver klar senere i turneringen og så skal gå og rumle endnu længere med det, siger Lauge.

Han kørte allerede torsdag aften til Tyskland efter to træningspas torsdag med landsholdet, hvor han til den taktiske træning blev parkeret ude på den venstre fløj, som den ligeledes skadede Anders Eggert ellers skulle have spillet.

- Det har jeg jo måttet leve med. Jeg skulle ikke ud at satse noget sidste dag, inden jeg ville få svar, selv om det nok ikke ville ændre det store, siger Rasmus Lauge.

Skulle han ikke få grønt EM-lys, er der flere alternativer i truppen som afløser på spilfordelerpladsen ved siden af Thomas Mogensen.

Både Mads Mensah Larsen, Bo Spellerberg og Henrik Møllgaard har enten på lands- eller klubholdet spillet playmaker.

/ritzau/