Rasmussen og Quist misser direkte OL-semifinale

Roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist skal ud på en omvej i deres letvægtsdobbeltsculler for at bevare muligheden for at forsvare OL-guldet.

Den erfarne duo, der blev olympiske mestre i London for fire år siden, sluttede skuffende kun på tredjepladsen i deres indledende heat på Lagoa Stadium i Rio, hvor de blev slået af Irland og Italien.

Nu skal de ud i et opsamlingsheat tirsdag for at komme videre, og danskerne erkender, at præstationen i OL-premieren var langt fra det, de selv havde forventet.

- Vi manglede lidt swing og lidt jazz og lidt rytme. Vi sad og kæmpede lidt hver for sig og fik det ikke rigtig til at fungere. Vi kom lidt ned i et hul og fik ikke trukket os op. Det skal vi være bedre til, men det var vi ikke i dag, siger Rasmus Quist.

Danskerne lå sidst af de fem både efter 500 meter, men åd sig efterhånden ind på de forreste og kom op på tredjepladsen.

Men det lykkedes det aldrig at få kontakt med bådene fra Irland og Italien, og på de sidste 300 meter tog Quist og Rasmussen den med ro i erkendelse af, at slaget var tabt.

- Det var noget møg, siger Mads Rasmussen.

- Vi skulle være blevet nummer et eller to, og vi er lidt kede af det, for vi var begge overbeviste om, at vi kunne gå direkte i semifinalen, siger han.

Den danske duos topniveau er fortsat et mysterium. De kiksede OL-kvalifikationen og kom med på et afbud, men de har roet hurtigt i månederne op til afrejsen til Rio.

Selv hælder de til, at de har roet for få løb til at have fået rytmen helt ind i årerne.

- Vi har gået hernede og ventet og ventet, og vi blev måske lidt for ivrige. Vi skal lige have denne dobbeltsculler til at ro i takt, siger Mads Rasmussen.

- Vi havde håbet på en hviledag i morgen, og nu skal vi ud at ro i stedet. Men vi må fokusere på, at vi får et ekstra løb sammen, og forhåbentlig kan vi bruge det til at ro os videre til semifinalen, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip