Rasmussen: Rabobank købte doping-maskine

Der er kommet nye beviser frem, som sætter det tidligere hollandske cykelhold Rabobank i et dårligt lys. Rabobanks ledelse købte i 2007 en maskine, som kunne måle blodet, skriver det hollandske medie nrc.nl.

Maskinen skulle sørge for, at Michael Rasmussen og holdets andre ryttere ikke blev afsløret i at bloddope sig.

Ifølge det hollandske medie var det Rabobanks direktør, Theo de Rooij, som skaffede maskinen Sysmex XE-2100, som er den samme model, antidopingmyndighederne brugte til at måle andelen af røde blodceller og hæmoglobin i blodet.

Theo de Rooij hævdede, at maskinen skulle bruges i kampen mod doping og var købt ind for at øge de interne målinger af holdets ryttere.

Men det passer ikke, mener den hollandske hjemmeside at vide. Maskinen til 75.000 euro blev brugt af Rabobanks holdlæge Geert Leinders og Michael Rasmussen til at afgøre, om bloddopingen kunne spores af antidopingmyndighederne.

Michael Rasmussen modtog to blodposer under Tour de France 2007, og nøjagtig det samme havde han testet i Giro d'Italia samme år som et eksperiment.

Før 12. etape af Giroen i 2007 indtog han to poser med blod, så han efterfølgende kunne analysere ved hjælp af Sysmex-maskinen, at der ingen unormale værdier var at spore.

- Jeg ønskede at vide, hvilken effekt de to poser ville have på mine blodværdier, siger Rasmussen til nrc.nl.

Danskeren endte samlet som nummer 48 i Giroen i 2007, mens han i Touren samme år erobrede den gule førertrøje efter at have vundet 8. etape.

Michael Rasmussen overtog også føringen i Touren 2007, da han vandt 16. etape, men samme aften blev han hevet ud af det franske etapeløb og senere fyret af Rabobank.

Fyringen skete ikke, fordi Michael Rasmussen blev testet positiv, men fordi han ikke havde styr på sine såkaldte whereabouts i juni 2007.

Rasmussen var blevet set træne i Italien, men til den internationale cykelunion, UCI, havde han skrevet, at han var i Mexico.

UCI straffede Rasmussen med to års karantæne, og danskeren vendte først tilbage til cykelsporten i 2009.

I januar i år tilstod Michael Rasmussen, at han havde dopet sig i det meste af karrieren fra 1998 til 2010 - og også i 2007.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip