Rasmussen taber millioner

Michael Rasmussen krævede en erstatning på 42 millioner kroner fra Rabobank, men i stedet skal han betale godt 4,5 millioner kroner tilbage til det hollandske hold.

Det var nemlig den erstatning, han blev tildelt i 2008 efter første retssag. En dom, der blev appelleret af begge parter.

Michael Rasmussens advokat, André Brantjes, er også fortørnet over dommen, som de nu vil overveje at anke til højesteret, der er sidste instans. Det skal i så fald ske inden for tre måneder.

- Dommen er mildt sagt skuffende. Michael er meget skuffet og har behov for at bearbejde dommen. Vi havde ikke forventet dette udfald. Det er utroligt og uforståeligt, siger André Brantjes til De Telegraaf.

Rabobank meddeler, at man er tilfreds med dommen.

- Vi ønsker egentlig ikke at kommentere på det. Men vi har taget notits af dommen, og vi er meget glade for at kunne lukke dette kapitel, som har stået på i nogle år nu. Vi ønsker ikke at spekulere på udfaldet af en eventuel højesteretssag, siger Hendrik Jan Eijpe, der er talsmand for retslige anliggender hos den hollandske bank.

Retten: Rabobank kendte ikke til where-abouts

Hele retssagen blev anlagt af Michael Rasmussen, efter han i 2007 blev smidt ud af Tour de France af Rabobank. Den danske eks-rytter lå til at vinde Tour de France, men afsløringerne af hans fejlagtige ’where-abouts fik det hollandske hold til at reagere.

Rasmussen fastholder, at Rabobank kendte til, at han i juni 2007 opholdte sig i Italien og ikke i Mexico, som han oplyste i sine where-abouts.

Michael Rasmussen sagsøgte Rabobank for 42 millioner kroner, som er det beløb, han mener at kunne have tjent med en Tour-sejr. Rabobank nægtede at betale en krone.

Nu har retten i Arnhem fastslået, at Rabobank ikke kendte til Michael Rasmussens egentlige opholdssted og derfor var i sin gode ret til at trække ham ud af løbet i 2007 og dagen efter fyre ham.

- Hvorfor går Rabobank fri?

Claus Hembo, der sammen med Michael Rasmussen er medejer af cykelholdet Christina Watches-Onfone, mener, at dommen bekræfter en betændt tilstand i cykelsporten.

- Jeg synes, det her er et symptom på den tilstand, der er i cykelsporten. Det er altid narkomanen, man får fat i og straffer. Det er aldrig bagmanden, der producerer narkoen. Det er altid den enkelte rytter, som står tilbage med ansvaret. Og så er det åbenbart ligegyldigt, at det er et hold, der har arrangeret dopingen og mere eller mindre presset det ned over rytterne, lyder det fra Claus Hembo.

Han undrer sig over at Rabobank går fri i sagen, når eks-ryttere - blandt andre stjernerytteren Levi Leipheimer - har fortalt, hvordan Rabobanks holdlæge arrangerede dopingbehandlinger for ryttere.

- Jeg undrer mig virkelig bare meget over, at det ene vidneudsagn efter det andet har belyst, hvordan Rabobank arrangerede det her for rytterne. Jeg vil understrege, at jeg ikke bifalder doping, og det gør det ikke mere rigtigt, men når Rabobank aktivt iscenesætter doping, så kan det da ikke alene være rytternes ansvar. På den baggrund er jeg forbløffet over, at arbejdsgiveren åbenbart ikke har noget ansvar ifølge en domstol, siger Claus Hembo.

Han oplyser også, at dommen ingen betydning får for Michael Rasmussens virke hos Christina Watches-Onfone, hvor han er kommerciel direktør.

Karantæneramte Michael Rasmussens rolle som kommerciel direktør på Christina Watches-Onfone kritiseres af konkurrenter.

Her meldte Danmarks Idræts Forbund i maj ud, at Michael Rasmussen kan fortsætte med at pleje sponsor- og fan-interesser, så længe han ikke har med det sportslige eller holdets ryttere at gøre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip