Rasmussens vidneudsagn er med til at fælde belgisk læge

Skrevet af admin

22/01/2015

Mest læste i dag

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen har givet omfattende vidneudsagn mod forskellige parter i cykelsporten.

Nu får det konsekvenser.

En tidligere læge på Rabobank-holdet, belgiske Geert Leinders, har fået karantæne fra cykelsporten på livstid. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund og den amerikanske antidopingorganisation, USADA.

De to parter har torsdag udsendt hver deres pressemeddelelse i sagen.

Det er amerikanerne, som har givet lægen karantæne baseret på vidneudsagn fra Michael Rasmussen og hans tidligere holdkammerat Levi Leipheimer og nogle få øvrige personer.

Michael Rasmussen har i sit vidneudsagn fortalt detaljeret om, hvordan han drøftede doping med lægen, og hvordan lægen også supplerede ham med dopingstoffer.

Geert Leinders blev fyret af det britiske Sky-hold i 2012 og har ikke været beskæftiget i cykelsporten siden.

Antidoping Danmarks direktør Lone Hansen glæder sig over, at det internationale samarbejde mellem antidopingorganisationerne har resulteret i karantæne til lægen.

- Det her en del af vores fælles undersøgelse i cykelsporten. Det er et fællesskab, som begyndte med sagen mod Lance Armstrong og fortsatte med Michael Rasmussen og Michael Boogerd, siger hun.

Hun kan ikke sige præcis, hvornår der sker mere i den danske undersøgelse.

- Vi er i gang. Jeg kan ikke sætte tidsperspektiv på, men vi er i en afrundingsfase, siger hun.

Ifølge Lone Hansen er det amerikanerne, som har ført sagen mod Geert Leinders, fordi det var amerikanerne, der først opdagede en lovovertrædelse.

/ritzau/