Razzia og sigtelser efter vildt forbrug på Vejle Havn

Skrevet af admin

14/01/2016

Mest læste i dag

I forsøget på at afdække strafbart pamperi på Vejle Havn gennemførte politiet onsdag en stribe ransagninger på havnen og hos flere af de mistænkte.

I den forbindelse er flere personer blevet afhørt og sigtet, siger politiinspektør Steen Edeling til Ritzau.

- Vi har ransaget på private adresser hos folk, der har været i henholdsvis ledelsen og administrationen på Vejle Havn. Selve havnen er også blevet ransaget, siger politiinspektøren.

Sidste år kom det frem, at havnebestyrelsen tilsyneladende har forlystet sig lige lovligt meget for skatteborgernes penge.

Det gælder alt fra rejser på businessclass og i privatfly til dyre vine samt indkøb af børnetøj, briller, droner og jagtudstyr.

Overforbruget og det mulige misbrug af offentlige midler har allerede kostet tidligere havnechef Per Kristiansen en bortvisning.

Derudover har også havnebestyrelsens formand, Torkild Christensen (DF), samt tidligere formand Leif Skov (S) forladt bestyrelsen.

Politiinspektør Steen Edeling ønsker torsdag eftermiddag ikke at fortælle, hvem politiet har valgt at sigte. Antallet af sigtede holder han også for sig selv.

- Jeg kan blot sige, at det er personer, som er sigtet for enten at være en del af misbruget eller for at have nydt godt af misbruget, siger han.

Over for Jyllands-Posten fortæller flere af de sigtede imidlertid selv om den seneste udvikling i sagen.

- Jeg er chokeret over at være blevet sigtet. Jeg er uforstående over det, men jeg har god samvittighed i forhold til straffeansvar. Det kan jeg slet ikke se kan komme på tale, siger Leif Skov.

Også tidligere fungerende formand for havnens bestyrelse Peder Hummelmose (V) er blevet præsenteret for en sigtelse.

- Sagen kører sin gang, og jeg er glad for, at politiet endelig kommer ud af starthullerne. Nu kører processen, og jeg er ganske rolig i forhold til situationen, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/