RCZ R: Et vilddyr fra Peugeot Sport

RCZ R er en spicy udgave af sportscoupéen RCZ, som er udstyret med en ny 1.6 l THP motor med 270 hk og et moment på 330 Nm. Herudover har den en særlig undervogn og Torsen spærrediffenrentiale, som sikrer vejgreb på et meget højt niveau.

- Den store succes og passion, som vi har oplevet med den RCZ, der blev udviklet af Peugeot Sport til motorsport, kunne ikke gå upåagtet hen. Derfor var det åbenlyst at tage skridtet og udvikle en serieproduceret model med endnu flere hestekræfter og endnu mere sporty performance, siger Bruno Famin, Direktør for Peugeot Sport.

Med 270 hestekræfter under motorhjelmen bliver RCZ R den mest potente serieproducerede model i Peugeots historie. Den accelerer fra 0-100 kilometer på mindre end 6 sekunder og har samtidig en CO-udledning på 145 g/km, hvilket placerer den blandt de mest potente, men samtidig brændstofeffektive sportscoupéer.

Resultatet er opnået ved downsizing af motoren, optimering af aerodynamikken og vægtreduktion.

- Trenden lige nu er downsizing, og vi ser det ikke kun i serieproduktion, men også indenfor motorsport. Hovedklasserne bruger en 1.6 l turbomotor – selv Formel 1 rykker over til denne type i 2014, fortæller Cyrille Jourdan, Teknisk chef hos RCZ R.

Den nye 270 hk THP motor med kapacitet på blot 1.6 liter sætter power rekord i sin klasse – med næsten 170 hk pr. 1000 ccm er den blandt de bedste motorer i verden i en serieproduceret model og den overholder allerede Euro 6 normen.

Dagens Gossip