Real Madrid intensiverer pres på Barcelona i titelræs

16/04/2016

Real Madrid havde nærmest afskrevet det spanske mesterskab for et par uger siden, men pludselig er kongeklubben en stærk kandidat til titlen.

Lørdag vandt Real Madrid lokalopgøret på udebane mod Getafe med 5-1 og er nu på andenpladsen kun et point efter førerholdet, FC Barcelona, der dog har spillet en kamp færre.

Barcelona kan med en hjemmesejr søndag over Valencia igen bringe forspringet op på fire point.

Real Madrid har ramt en god stime, og lørdagens sejr var således den syvende på stribe i ligaen. Dertil er klubben klar til semifinalerne i Champions League. Getafe var da heller aldrig i nærheden af at byde rivalen op til dans.

Karim Benzema sendte Real Madrid på vindersporet efter en halv time. James Rodríguez sendte et perfekt indlæg fra højre, og Benzema snød offsidefælden i en grad, at han i helt nøgen position blot skulle sende bolden forbi hjemmeholdets målmand.

Den franske angriber spillede også en rolle i målet til 2-0. Han gik med i et smart bandespil og lagde op til Isco, der nemt kunne udbygge føringen efter 40 minutter.

Cristiano Ronaldo var vanen tro på måljagt, men fire dage efter hattricket mod Wolfsburg i Champions League var han knap så skarp.

Han misbrugte en stor chance fra klos hold og måtte se et andet forsøg prelle af på stolpen i første halvleg.

Efter pausen kunne han i stedet se Gareth Bale øge til 3-0 på et fladt skud fra højre efter fem minutter.

Derfra ønskede Real Madrid at cruise sejren hjem uden at anstrenge sig for meget. Tilskuerne fik dog alligevel tre mål at gå hjem på.

Først reducerede Pablo Sarabia med et flot skud til 1-3, og kort efter svarede James Rodríguez tilbage med en koldblodig scoring til 4-1.

Cristiano Ronaldo opgav aldrig at komme på scoringstavlen, og han fik lov til at lukke målfesten med scoringen til 5-1 i dommerens tillægstid.