Real Madrid mister topseedning i Champions League

Real Madrid bliver placeret i andet seedningslag, når der skal trækkes lod til gruppespillet i Champions League næste gang, skriver Daily Mirror.

Degraderingen af Real Madrid skyldes, at det europæiske fodboldforbund (Uefa) indfører nye seedningsregler, når der trækkes lod i sæsonen 2015/16.

Ud over Real Madrid vil reglerne også ramme klubber som eksempelvis Arsenal, Atlético Madrid og Porto.

Tidligere blev klubberne placeret i øverste seedningslag ud fra deres respektive koefficient på Uefa's klubrangliste, men nu overgår man i stedet til at prioritere en landekoefficient.

Det betyder, at mesterholdene i de syv bedste ligaer på ranglisten får en plads i øverste seedningslag, mens den ottende og sidste plads går til den regerende CL-vinder.

Findes Champions League-vinderen blandt en klub i en af de syv øverste ligaer, så går den sidste plads til den ottende bedst placerede nation, hvilket i øjeblikket er Holland.

Dermed placeres PSV Eindhoven i øverste seedningslag på bekostning af klubber fra de største ligaer, der individuelt er placeret bedre end hollænderne. PSV ville med de tidligere regler og en 30.-plads på ranglisten være endt i tredje lag.

/ritzau/

Dagens Gossip