Real Madrid slår Roma og er videre i Champions League

08/03/2016

Real Madrid er videre til kvartfinalerne i Champions League efter 2-0 på hjemmebane mod AS Roma. Dermed vinder Real Madrid samlet de to ottendedelsfinaler med 4-0.

Real Madrid lukkede kampen midt i anden halvleg med to mål på fire minutter, og så var der ikke mere at komme efter for Roma.

Efter 63 minutter smed den netop indskiftede Real Madrid-fløj Lucas Vázquez et hårdt indlæg ind i feltet, hvor Cristiano Ronaldo tæt foran mål bragte spanierne foran.

Og bare fire minutter senere kombinerede de to stjerner Ronaldo og James Rodríguez sig gennem Roma-forsvaret efter en hurtig omstilling. Og så kunne James gøre det til 2-0 uden chance for Wojciech Szczesny i målet.

En indskiftning af Roma-legenden Francesco Totti med 20 minutter tilbage kunne ikke ændre på kampens udfald, og dermed blev rejsen til Madrid sidste kapitel i dette års Champions League for Roma.

Måske blev det også sidste Champions League kamp i Tottis lange Roma-karriere.

Real Madrid havde på forhånd skabt sig et godt udgangspunkt, da holdet vandt den første kamp i ottendedelsfinalerne i Rom med 2-0 på scoringer af Cristiano Ronaldo og Jesé Rodriguez.

Der skulle derfor en mindre overraskelse til, hvis Roma skulle hente forspringet på to mål i opgøret i Madrid.

Overraskelsen var ellers til at få øje på i første halvleg, der bød på flere chancer i begge ender. Især Romas Edin Dzeko og Mohamed Salah burde med lidt skarpere afslutninger have bragt gæsterne foran, da de var alene med målmanden.

Også fra anden halvlegs start var hurtige Salah på spil og kunne endnu en gang have skudt Roma tættere på en plads i kvartfinalerne. Det skete altså ikke, og dermed kom den italienske hovedstadsklub aldrig tæt på videre avancement.

Første kamp i kvartfinalerne spilles 5. eller 6. april. Der trækkes lod den 18. marts.