Realdania støtter Green Solution House

Det nye konference- og videnscenter,Green Solution House på Bornholm, skal vise den nyeste udvikling indenfor bæredygtigt byggeri og etableres i Hotel Ryttergården i Rønne på Bornholm. Her skal fagfolk, turister og lokale borgere kunne opleve de nyeste grønne løsninger. Realdania bidrager nu til at realisere tre konkrete bæredygtige løsninger i Green Solution House.

Formålet med det nye konference- og videncenter er at vise, at bæredygtighed handler om byggeri af høj kvalitet. Derfor vil løsningerne på stedet være baseret på internationalt anerkendte principper omkring bæredygtighed og genanvendelighed.

- En af de vigtigste udfordringer i byggeriet generelt er at vise, hvordan den eksisterende bygningsmasse kan energirenoveres. Alt for ofte integreres de bæredygtige materialer og energibesparende løsninger i byggeriet uden at samspillet mellem løsningerne er dokumenteret. I Green Solution House skal materialer, løsninger, energiforbrug, og indeklima løbende dokumenteres og kommunikeres, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Direktør Trine Richter ser det som en vigtig anerkendelse, at Realdania har valgt at støtte tre konkrete løsninger i Green Solution House. Bidraget er på 20 millioner kroner.

Bornholms Vækstforum har via EU's Regionalfond støttet Green Solution House med 15 millioner kroner, der forventes at kunne skabe 60 -70 arbejdspladser på Bornholm.

Dagens Gossip