Realkreditinstitutter bombarderer danskerne med lånetilbud

Danske boligejere og virksomheder har fået knap en kvart million lånetilbud i årets første seks måneder, viser tal fra Realkreditrådet. Det er det højeste antal i 10 år.

De lave renter i starten af året, hvor boligejere havde mulighed for at få et fastforrentet lån på omkring to procent, har været med til at få antallet af lånetilbud til at boome, vurderer Peter Jayaswal, der er underdirektør i Realkreditrådet.

- I den første halvdel af 2015 har vi oplevet en regulær konverteringsbølge.

- Danske boligejere og virksomheder har fået knap en kvart million lånetilbud, og det er det højeste antal i 10 år. Den store låneinteresse skyldes især, at årets første kvartal bød på utroligt lave renter, siger Peter Jayaswal i en pressemeddelelse.

I de seneste måneder er renten dog steget igen. Den ligger dog stadig på et lavt niveau, og det har mange boligejere brugt til at lave såkaldte tillægslån, der giver mulighed for at optage et ekstra lån i boligens friværdi.

I juni blev der givet 27.477 lånetilbud, og her var en stor del tillægslån, oplyser realkreditrådet.

- Det er sæson for ombygninger, og mange vælger at finansiere det nye køkken eller badeværelse ved hjælp af realkredit, siger Peter Jayaswal.

Seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre påpeger dog, at antallet af lånetilbud er for nedadgående. Således blev der givet omkring dobbelt så mange lånetilbud i første kvartal som i andet kvartal.

- Renten var lavere tidligere på året, og lave renter er naturligvis som solstråler for boligejerne.

- Derfor kan det også føles tungt, når renten stiger igen, men hvis vi tager solbrillerne for øjnene og ser solstrålerne i et lidt bredere perspektiv, så er vi altså stadig på et lavt renteniveau historisk set, og antallet af lånetilbud er fortsat højt sammenlignet med de sidste par år, siger Jeppe Borre.

/ritzau/

Dagens Gossip