Realkreditrådet ser frem til at blive kulegravet

Realkreditrådet ser med positive øjne på, at regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal kulegrave markedet for realkreditlån.

Gruppen af embedsmænd blev nedsat i slutningen af 2012 af daværende erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), og Realkreditrådet ser frem til, at gruppen afleverer sin rapport til nuværende minister på området Henrik Sass Larsen.

- Vi mener, vi har et rigtig godt system, og vi vil gerne have, at folk får syn for sagen. Jo mere det kan blive dokumenteret des bedre. Der er vores udgangspunkt, siger direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen.

Den vurdering deles imidlertid ikke af Forbrugerrådet. Her mener man, at realkreditmarkedet er for uigennemskuelig og været præget af voldsomme prisstigninger.

Ifølge Berlingske har rådet opgivet at udnævne en testvinder, om hvilket realkreditlån der er det billigste.

- Det er meget svært at agere på det her marked, og jeg frygter, at systemet er ved at gå i opløsning, siger seniorøkonom i Forbrugerrådet Morten Bruun Petersen til avisen.

Forbrugerrådets kritik preller dog af på Realkreditrådet.

- Der er blevet mere at forholde sig til, end der var for 30 år siden, hvor du kun havde 30-årige fastforrentede lån, men jeg vil holde fast i, at der er en grundlæggende gennemsigtighed, så det er jeg ikke enig med dem i, siger Ane Arnth Jensen.

Erhvervs- og vækstministeriet oplyser, at arbejdsgruppens rapport ventes færdig i slutningen af 2013, og herefter vil Henrik Sass Larsen vurderer, om der er anledning til foretage noget på området.

Overfor Berlingske siger ministeren dog, at han vil holde øje med prisstigningerne.

- Jeg forventer bestemt, at bidragssatserne kommer ned igen, og jeg tror også, at markedet vil tvinge dem til at justere priserne ned, siger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

Dagens Gossip