Red Barnet efter nej: Vi kunne have hjulpet Europas børn

Skrevet af admin

04/12/2015

Mest læste i dag

De danske vælgeres nej ved folkeafstemningen får ikke kun konsekvenser for Danmark.

- I al beskedenhed mener jeg, at Danmark kunne have gjort en forskel for de 100 millioner børn, som vokser op i Europa. Det kommer ikke til at ske nu, siger generalsekretær Jonas Keiding Lindholm i Red Barnet til Ritzau.

Han henviser til, at vælgernes nej betyder, at Danmark ikke kommer til at tiltræde direktivet om seksuelt misbrug af børn.

Det var en af de 22 retsakter, som Danmark med et ja havde tilsluttet sig.

- Vi er kede af, at Danmark ikke kan sidde med omkring bordet og være med til politik- og lovgivningsarbejdet.

- Vi har en meget høj faglighed, når det gælder indsatsen mod seksuelle overgreb på børn. Det kunne Europas børn have nydt godt af, siger generalsekretæren.

I valgkampen har Red Barnet hverken anbefalet et ja eller et nej. Alligevel har organisationen turneret intensivt med vigtigheden af direktivet om seksuelt misbrug af børn og om Europol, som Danmark nu står til at ryge ud af.

Med hensyn til det europæiske politisamarbejde i Europol er generalsekretæren imidlertid optimist.

- Nu ser det ud til, at Danmark skal gå en omvej for at komme med. Vi er glade for, at der ser ud til at være en politisk konsensus om, at vi kan få en parallelaftale om Europol.

- Det er i høj grad i de udsatte børns interesse, så arbejdet kan fortsætte som i dag, mener Jonas Keiding Lindholm.

Efter nederlaget ved afstemningen erklærede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag aften på et pressemøde, at han nu vil sætte sig i spidsen for, at Danmark kan forblive i politisamarbejdet.

Flere EU-eksperter er dog enige om, at der kan opstå udfordringer i både de danske og europæiske forhandlinger om en Europol-aftale.

/ritzau/