Red Barnet: Forrykt at regeringen skrotter fattigdomsgrænsen

Social- og inderigsminister Karen Ellemann (V) har i dag bebudet, at fattigdomsgrænsen skal være fortid i Danmark.

Til Jyllands-Posten har ministeren forklaret, at hun og regeringen ’ikke kan bruge fattigdomsgrænsen til noget som helst i socialpolitikken, og derfor ikke vil bruge flere ressourcer på den. Eller bruge den i det hele taget.’

En afskaffelse af den officielle fattigdomsgrænse er et kæmpe tilbageskridt, mener børneorganisationen Red Barnet.  

- Den (fattigdomsgrænsen, red.) giver os et redskab til at rykke situationen for de børn, der har det allersværest her i landet, siger Jonas Keiding Lindholm, som er konstitueret generalsekretær i Red Barnet.

Fattigdomsgrænsen blev indført i 2013 af den tidligere regering, der ville have sat mål for, hvornår man er fattig som borger i Danmark.

Læs også: Regeringen skrotter national fattigdomsgrænse

Ifølge grænsen er man fattig, hvis man har en formue på under 100.000 kroner, og man har haft en årlig indkomst på under cirka 103.000 kroner i en periode på tre år i træk.

Red Barnet mener, at indførelsen af fattigdomsgrænsen har været med til, at billedet af fattig er blevet mere nuanceret.

– Vi kan sætte ind der, hvor det virkelig gør en forskel. Det har store konsekvenser for børn i de fattige familier, når nye politikker udvikles. Fattigdomsgrænsen kan bruges til at sætte ind over for specifikke grupper af fattige børn, siger Jonas Keiding Lindholm.
 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip